Egyszerű Baileys recept

A Bailey’s, vagyis az ír krémlikőr napjaink egyik legkedveltebb likőrje. Egy egyszerű Baileys recept segítségével otthon is pillanatok alatt elkészül, akár a váratlan vendégek szeme láttára.

Ez a legegyszerűbb recept, amelynek segítségével valaha Bailey’st készítettem. Azonnal fogyasztható, és nagyon finom.

Egy kézi habverő vagy kézi shaker is bőven elegendő az elkészítéséhez. (Elektromos eszközökkel nagyon óvatosan kell dolgozni, csak az elkeverés a cél, nem a habverés.)

Egyszerű Baileys hozzávalói

  • 2 dl tejszín
  • 2 ek. nutella
  • 1 tk. azonnal oldódó kávégranulátum, nescafé (elhagyható)
  • 5-6 dkg porcukor (egy része lehet vaníliás cukor is)
  • 1 dl whisky, konyak vagy rum (nem sütőrum)

Egyszerű Baileys recept

  1. Tegyük a kézi shakerbe a hozzávalókat, és rázzuk össze, amíg egynemű lesz.
  2. Ha kézi habverővel dolgozunk, keverjük el simára a tejszínt, a nutellát, a nescafét és a porcukrot a habverő segítségével. Nem baj, ha kicsit felhabzik, de ne verjük habbá. Végül öntsük hozzá a whiskyt, konyakot vagy rumot, és keverjük át.
  3. Akár azonnal fogyasztható, vagy behűthetjük egy kicsit, illetve ízlés szerint önthetjük jégkockára is.
  4. Hűtőben egy-két hónapig biztosan eláll.

Tippek

Ha mindig van otthon minden hozzávaló, váratlan vendégeket is megkínálhatunk a házi Baileys-zel, biztosan meglepődnek majd, és értékelni fogják.

Karácsonyra vagy más alkalmakra ajándékba is adhatjuk, ha szép üvegbe töltjük. Érdemes minél frissebben elkészíteni, hogy a megajándékozottnak ne kelljen pár napon belül elfogyasztania.

S persze ünnepi alkalmakról sem hiányozhat az asztalról.

Gyerekeknek is elkészíthetjük az alkoholmentes Bailey’st, ha kihagyjuk a receptből a whiskyt. Esetleg egy pár csepp rumaromával ízesíthetjük az illúzió kedvéért. Ezt az alkoholmentes változatot azonban szigorúan hűtőben kell tárolni, és legfeljebb két napon belül elfogyasztani.