Kókuszlikőr házilag

A trópusi hangulatot idéző likőr nem hiányozhat családi eseményekről, ünnepi asztalokról, és ajándéknak is kiváló.

Remek választás, ha sajnáljuk a finom Raffaello golyókat likőrré változtatni.

Kókuszlikőr hozzávalói

  • 6 dl tej
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 3 dl tejszín
  • 2-3 dl fehér rum vagy vodka

Kókuszlikőr elkészítése

  1. A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, végül hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát vagy rumot is. Palackozzuk, és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Egy hónapig biztosan eláll.

Tippek a kókuszlikőrhöz

Ízesíthetünk vele kávét vagy kakaót is, illetve felhasználhatjuk desszertek, torták készítésénél, fagylaltok tálalásánál.

Gyerekeknek alkohol nélkül készíthetjük a cukor mennyiségének csökkentésével, hogy ne legyen túl édes a végeredmény. Az alkoholmentes változatot hűtőszekrényben sem tárolhatjuk egy-két napnál tovább.

Ajándékba is adhatjuk, ha szép üvegbe töltjük, amit fel is díszíthetünk az alkalomnak megfelelően.


Kellemes ünnepeket kívánok!