A trópusi hangulatot idéző likőr nem hiányozhat családi eseményekről, ünnepi asztalokról, és ajándéknak is kiváló.
Remek választás, ha sajnáljuk a finom Raffaello golyókat likőrré változtatni.
Kókuszlikőr hozzávalói
- 6 dl tej
- 15 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg cukor (ízlés szerint)
- 3 dl tejszín
- 2-3 dl fehér rum vagy vodka
Kókuszlikőr elkészítése
- A tejet felforraljuk, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. Lassú tűzön kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, végül hagyjuk langyosra hűlni.
- Hozzáadjuk a tejszínt és a vodkát vagy rumot is. Palackozzuk, és fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Egy hónapig biztosan eláll.
Tippek a kókuszlikőrhöz
Ízesíthetünk vele kávét vagy kakaót is, illetve felhasználhatjuk desszertek, torták készítésénél, fagylaltok tálalásánál.
Gyerekeknek alkohol nélkül készíthetjük a cukor mennyiségének csökkentésével, hogy ne legyen túl édes a végeredmény. Az alkoholmentes változatot hűtőszekrényben sem tárolhatjuk egy-két napnál tovább.
Ajándékba is adhatjuk, ha szép üvegbe töltjük, amit fel is díszíthetünk az alkalomnak megfelelően.
Kellemes ünnepeket kívánok!