Aszalt szilvával és barackkal töltött rántott hús

aszalt szilvával és barackkal töltött rántott hús

Igazán különlegessé és ünnepivé varázsolhatjuk az egyszerű rántott húst, rántott csirkemellet, ha aszalt gyümölcsökkel töltjük.

Vendégvárónak, ünnepi fogásnak is kiváló, vagy csak úgy, a változatosság kedvéért is érdemes néha beiktatni a megszokott vasárnapi rántott hús helyett vagy mellett.

Készülhet csak aszalt szilvával, csak aszalt barackkal, illetve a gyümölcsöket ízlés szerint kombinálhatjuk sajttal, sonkával is.

Aszalt szilvával és barackkal töltött rántott hús hozzávalói

  • 60 dkg szeletelhető hús (például csirkemell)
  • 10 dkg aszalt sárgabarack
  • 10 dkg aszalt szilva

panírozáshoz

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt
  • szezámmag (elhagyható)

sütéshez olaj

Aszalt szilvával és barackkal töltött rántott hús elkészítése

  1. Az aszalt gyümölcsöket áztassuk be egy kevés vízbe, amennyi éppen ellepi.
  2. A húst szeleteljük fel úgy, hogy nagyobb szeleteket kapjunk, amit fel tudunk tekerni, vagy vágjuk zsebesre.
  3. Kicsit klopfoljuk ki a húst, és sózzuk meg.
  4. Az aszalt gyümölcsöket szűrjük le, és vagdossuk apró darabokra, keverjük el egymással a barack- és szilvadarabokat.
  5. A hússzeletekre halmozzunk az aszaltgyümölcsökből, tekerjük fel (vagy töltsük meg a zsebeket az aszaltgyümölcsös keverékkel).
  6. Panírozzuk be a megtöltött húsokat a szokásos módon. Először forgassuk óvatosan mindegyiket a lisztbe, majd vonjuk be jól a felvert sós tojással, végül forgassuk a (szezámmagos) zsemlemorzsába, és nyomjuk rá jól a panírt.
  7. Közepesen forró olajban süssük meg a húsok mindkét oldalát, majd csepegtessük le. (A csirke gyorsan átsül, különösen, ha kiklopfoltuk. Amennyiben például disznót vagy pulykát használunk, érdemesebb kisebb lángon sütni, hogy biztosan átsüljön. Mielőtt kivennénk a húst az olajból, vegyük nagyobbra a lángot, hogy ropogósabb legyen a panír.)
  8. Tálaljuk ízlés szerint például burgonyapürével, vegyes körettel, rizzsel, (majonézes) salátával.

Jó étvágyat!