Fűszeres húsvéti aprósütemény

fűszeres húsvéti aprósütemény

A fűszeres húsvéti aprósütemény a fűszeres tallérok húsvéti formába öntött változata.

A sós süteményekkel mindig nagyon nagy bajban vagyok, hiszen az édes süteményekhez képest elég csekély a variációs lehetőség, főként ha ünnepi köntösre is szükség van.

Ez az aprósüti viszont egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul mindenki szereti, pár napig biztosan eláll – feltéve, ha jól eldugjuk. Sőt, a nyers tésztát is minden gond nélkül tárolhatjuk egy napig a hűtőben, ha úgy alakul a helyzet.

Fűszeres húsvéti aprósütemény hozzávalói

20 dkg finomliszt
12 dkg vaj vagy margarin
10 dkg reszelt sajt
1 tk. só
1 tojás sárgája
currypor vagy szárított zöldfűszerek ízlés szerint (elhagyható)

tetejére köménymag (elhagyható)

Fűszeres húsvéti aprósütemény elkészítése

1. Reszeljük le aprítógépben vagy reszelővel a sajtot.

2. Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a tojás sárgáját és a puha vajat vagy margarint, illetve az ízlés szerinti fűszereket.

3. Gyúrjuk egyneművé a tésztát, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe vagy hideg helyre 30-40 percre.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 -200 fokra (gázsütő 2-es fokozat). Nyújtsuk ki a tésztát (két réteg folpack között) kb. 3 milliméter vastagságúra, és szaggassunk belőle húsvéti mintákat. Ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal a sütik tetejét. Sütőpapírral bélelt sütőlapon kb. 15-20 perc alatt süssük meg a sütiket, amíg elkezdenek kis színt kapni.

5. Óvatosan szedjük rácsra az elkészült formákat, majd hűtsük ki.

Jó étvágyat!

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..