Pizzaszósz házilag

Pizzaszósz házilag
Pizzaszósz házilag

A pizzaszósz házilag készítve sokkal ízletesebb, változatos fűszerezési lehetőséget kínál, s nem utolsó sorban pénztárcakímélő megoldás. Mi is dobhatná fel jobban a saját készítésű pizzát, mint a házilag készült pizzaszósz? A pizzaszósz alapját képezheti a házi ketchup vagy akár a házi paradicsomlé is.

A boltokban kapható pizzakrémek és -szószok között nem biztos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt, és ezek sok felesleges adalékanyagot is tartalmaznak, ráadásul drágák is. A házilag készült pizzaszószt viszont a saját ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük, elég csak annyit készíteni belőle, amennyire éppen szükségünk van, ugyanakkor mentes az adalékanyagoktól.

Pizzaszósz hozzávalói

kb. 1 dl sűrű paradicsomlé vagy házi ketchup
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
csipetnyi só
kb. 1 ek. mediterrán fűszer ízlés szerint (pl. kakukkfű, szurokfű, rozmaring, bazsalikom, zsálya) vagy olasz fűszerkeverék

Pizzaszósz elkészítése

1.    A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy aprítógépben felaprítjuk.
2.    A hagymákhoz adjuk a paradicsomlevet vagy házi ketchupot, a sót és a fűszereket, alaposan elkeverjük.

Pizzához és calzonéhez is felhasználhatjuk.

Jó étvágyat!

Mentés

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .