A pizzaszósz házilag készítve sokkal ízletesebb, változatos fűszerezési lehetőséget kínál, s nem utolsó sorban pénztárcakímélő megoldás. Mi is dobhatná fel jobban a saját készítésű pizzát, mint a házilag készült pizzaszósz? A pizzaszósz alapját képezheti a házi ketchup vagy akár a házi paradicsomlé is.
A boltokban kapható pizzakrémek és -szószok között nem biztos, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelőt, és ezek sok felesleges adalékanyagot is tartalmaznak, ráadásul drágák is. A házilag készült pizzaszószt viszont a saját ízlésünknek megfelelően fűszerezhetjük, elég csak annyit készíteni belőle, amennyire éppen szükségünk van, ugyanakkor mentes az adalékanyagoktól.
Pizzaszósz hozzávalói
kb. 1 dl sűrű paradicsomlé vagy házi ketchup
1-2 gerezd fokhagyma
1/2 fej vöröshagyma
csipetnyi só
kb. 1 ek. mediterrán fűszer ízlés szerint (pl. kakukkfű, szurokfű, rozmaring, bazsalikom, zsálya) vagy olasz fűszerkeverék
Pizzaszósz elkészítése
1. A fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk vagy aprítógépben felaprítjuk.
2. A hagymákhoz adjuk a paradicsomlevet vagy házi ketchupot, a sót és a fűszereket, alaposan elkeverjük.
Pizzához és calzonéhez is felhasználhatjuk.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.