Mexikói kukoricás muffin

mexikói kukoricás muffin

Ez a mexikói kukoricás muffin reggelire, tízóraira és uzsonnára is különleges választás.

A muffinokat könnyen magunkkal vihetjük, mivel nem maszatos a fogyasztásuk és jól szállíthatóak. Egy kevés nyers zöldséggel vagy friss gyümölccsel szinte teljes értékű étkezést biztosíthatunk.

A krém nélküli muffinok jól fagyaszthatóak, így három-négyféle muffin elkészítésével kellő változatosságot nyújthatunk egész héten a családnak, miközben megszabadulunk a reggeli szendvicskészítés feladatától.

Itt további muffin recepteket találsz

Mexikói kukoricás muffin hozzávalói

  • 13 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék
  • 1 tk. olaj
  • 13 dkg finomliszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 2,5 tk. sütőpor
  • 0,5 tk. szódabikarbóna
  • 0,5 tk. só
  • őrölt fekete bors
  • ½ tk. chilipor (elhagyható)
  • 3 dl natúr joghurt, kefir vagy tejföl
  • 0,6 dl olaj (vagy ennek megfelelő mennyiségű olvasztott zsiradék)
  • 1 tojás
  • 0,5 tk. tabasco szósz (elhagyható)
  • zsiradék a muffinsütő kikenéséhez (szilikon formát nem kell kikenni)

Mexikói kukoricás muffin elkészítése

  1. A mexikói zöldségkeveréket 1 tk. olajon megpároljuk. Közben előmelegítjük a sütőt, és kikenjük a formát. (Szilikon formából 12 darabra lesz szükségünk, amit nem kell kikenni.)
  2. A liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, borsot, chiliport egy nagy tában elvegyítjük.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojást, és elkeverjük az olajjal, a joghurttal (vagy kefirrel, tejföllel) és a tabasco szósszal.
  4. A lisztes keverékben elkeverjük a langyosra hűlt zöldségeket, majd hozzáadjuk a nedves összetevőket is, és könnyedén összedolgozzuk, amíg az összes liszt felveszi a nedvességet. Ez a tészta kicsit szárazabb állagú. Ha az elkeverés után is maradnak szárazabb lisztes részek, adjunk hozzá még egy kevés joghurtot, hogy az egész tészta egynemű legyen.
  5. Kanalazzuk a formákba a tésztát, a különálló formákat tegyük egy tepsire, és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. 20-25 perc alatt sülnek meg a muffinok, végezzünk tűpróbát. (Elektromos sütőben légkeveréssel 150 fokon kb. 20 perc.)

Itt további muffin recepteket találsz

Tipp

Melegen fogyasztva egy nagy adag salátával ebédre vagy vacsorára is finom.

A mexikói zöldségkeverék helyett használhatunk 10 dkg lecsepegtetett konzerv kukoricát és ½ piros húsú paprikát, ½ zöld húsú paprikát, ez utóbbiakat apró kockákra vágva. Ezeket nem kell megpárolni, egyből hozzákeverhetjük a liszthez.

Jó étvágyat!