Sajtos korongok

sajtos korongok

Ezek a gyorsan és egyszerűen elkészíthető sajtos korongok vendégvárónak is tökéletesek.

Kínálhatjuk ropogtatnivalóként családi eseményeken, baráti összejövetelek alkalmával, ünnepekkor, vagy csak úgy. Az összeállított tészta egy napig is eláll a hűtőben, így kicsit előre is dolgozhatunk. Egy jól záródó dobozban a kész sütemény is pár napig biztosan finom marad (lehet, hogy tovább is, de még nem volt alkalmam kipróbálni, mert mindig hamarabb elfogyott).

Sajtos korongok hozzávalói

20 dkg finomliszt
12 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
1 tk. só
1 tojás sárgája

tetejére ízlés szerint szezámmag, lenmag, mák vagy köménymag

Sajtos korongok elkészítése

1. Reszeljük le a sajtot reszelővel vagy aprítógépben aprítsuk finomra.

2. Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a tojás sárgáját és a puha vajat vagy margarint.

3. Gyúrjunk belőle egynemű tésztát, formázzunk belőle rudat, csomagoljuk folpackba, majd tegyük a hűtőszekrénybe vagy hideg helyre 30-40 percre.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 -200 fokra (gázsütő 2-3-as fokozat). A tésztarudat vékony pengéjű éles késsel vágjuk kb. 3 milliméteres szeletekre. A korongokat fektessük sütőpapírral bélelt sütőlapra, ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, szezámmaggal, lenmaggal vagy mákkal a tetejüket. Kb. 15-20 perc alatt süssük készre, ha már van egy kis színük, elkészültek.

5. Óvatosan szedjük rácsra az elkészült sajtos korongokat, és hűtsük ki.

Jó étvágyat!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .