A kapros uborkasaláta a kaportól egy plusz csavart kap a hagyományos uborkasalátához képest. Ínyenceknek, kaporimádóknak bizonyosan a kedvencei közé kerül.
Az uborkasaláta már nem csak a nyári időszakban kedvelt, hiszen uborka egész évben kapható, ráadásul nem is a legdrágább zöldségek egyike. Szinte minden vegyes salátában felhasználható semleges íze miatt.
Mint minden zöldség, az uborka is idényben a legolcsóbb, illetve akkor tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Használjuk ki a nyári időszakot, fogyasszunk minél többet ebből az egészséges és ráadásul alacsony kalóriatartalmú zöldségből.
Szinte bármilyen ételhez fogyaszthatjuk, de önmagában is nagyon finom.
Kapros uborkasaláta hozzávalói
1 kígyóuborka vagy 2-3 salátauborka
1 ek. almaecet vagy 0,5 ek. 10%-os ecet
3 ek. cukor
0,5 tk. só
1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint elhagyható)
finomra vágott kapor
1 dl tejföl vagy joghurt (ízlés szerint elhagyható)
Kapros uborkasaláta elkészítése
1. Az uborkát megmossuk (a salátauborkát meg is hámozzuk), majd vékony karikákra gyaluljuk vagy szeleteljük.
2. A gyalult uborkát megsózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk.
3. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk vagy áttörjük a fokhagymát.
4. A sózott uborkához adjuk az ecetet és a cukrot, valamint a fokhagymát, majd jól összekeverjük, összeforgatjuk.
5. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk még hozzá ecetet vagy cukrot, esetleg sót, majd adjuk hozzá a finomra vágott kaprot.
6. Ízlés szerint tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.