Kapros uborkasaláta

kapros uborkasaláta

A kapros uborkasaláta a kaportól egy plusz csavart kap a hagyományos uborkasalátához képest. Ínyenceknek, kaporimádóknak bizonyosan a kedvencei közé kerül.

Az uborkasaláta már nem csak a nyári időszakban kedvelt, hiszen uborka egész évben kapható, ráadásul nem is a legdrágább zöldségek egyike. Szinte minden vegyes salátában felhasználható semleges íze miatt.

Mint minden zöldség, az uborka is idényben a legolcsóbb, illetve akkor tartalmazza a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Használjuk ki a nyári időszakot, fogyasszunk minél többet ebből az egészséges és ráadásul alacsony kalóriatartalmú zöldségből.

Szinte bármilyen ételhez fogyaszthatjuk, de önmagában is nagyon finom.

Kapros uborkasaláta hozzávalói

1 kígyóuborka vagy 2-3 salátauborka
1 ek. almaecet vagy 0,5 ek. 10%-os ecet
3 ek. cukor
0,5 tk. só
1 gerezd fokhagyma (ízlés szerint elhagyható)
finomra vágott kapor
1 dl tejföl vagy joghurt (ízlés szerint elhagyható)

Kapros uborkasaláta elkészítése

1. Az uborkát megmossuk (a salátauborkát meg is hámozzuk), majd vékony karikákra gyaluljuk vagy szeleteljük.

2. A gyalult uborkát megsózzuk és kb. 10 percig állni hagyjuk.

3. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk vagy áttörjük a fokhagymát.

4. A sózott uborkához adjuk az ecetet és a cukrot, valamint a fokhagymát, majd jól összekeverjük, összeforgatjuk.

5. Kóstoljuk meg, ha szükséges, adjunk még hozzá ecetet vagy cukrot, esetleg sót, majd adjuk hozzá a finomra vágott kaprot.

6. Ízlés szerint tejföllel vagy joghurttal tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .