Mediterrán saláta

A mediterrán saláta egy igazi hűsítő a nyár kincseivel: paprika, uborka, paradicsom, fejes vagy jégsaláta és mediterrán fűszerek, mindez feta sajttal megbolondítva.

Nyáron sokféle ételt egészíthetünk ki, illetve tehetünk egészségesebbé különféle salátákkal, így ezzel a könnyen elkészíthető, mégis különleges salátával is.

A feta sajt nagyon sós, ha túl sokat adunk belőle a salátához, „agyonnyomja” azt, továbbá a sajt sóssága miatt további sózást már nem igényel.

Mediterrán saláta hozzávalói

0,5 fej jégsaláta vagy 1 fejes saláta
3-4 paradicsom
0,5 kígyóuborka
1 paprika (elhagyható)
0,5 fej lila hagyma
néhány olivabogyó (elhagyható)
7-8 dkg fetasajt
1 ek. mediterrán fűszer ízlés szerint: bazsalikom, kakukkfű, szurokfű
2 ek. olivaolaj
1 ek. citromlé

Mediterrán saláta elkészítése

1. A salátát megmossuk, a leveleket falatnyi darabokra tépkedjük vagy szélesebb csíkokra vágjuk.

2. A lila hagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

3. A paradicsomot, az uborkát és a paprikát szintén megmossuk, majd ízlés szerinti méretű kockákra vagy szeletekre vágjuk.

4. A zöldségeket egy mély tálba tesszük, rászórjuk a fűszereket, ráöntjük az olajat és a citromlevet, majd alaposan összekeverjük.

5. A sajtot rámorzsoljuk a saláta tetejére, majd közvetlenül tálalás előtt a sajttal óvatosan még egyszer átforgatjuk a salátát. A salátát adagonként egy-egy vékony fetaszelettel is tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .