A natúr paradicsomlevet nagyon sokan szeretjük innivalóként is, de ez a paradicsom ivólé egy kissé felturbózott, és akár reggeli italnak is tökéletesen megfelelő verzió. Egy próbát mindenképpen megér, és ilyen formában talán a gyerekek is szívesebben isszák majd.
A paradicsomlevet viszonylag könnyedén eltehetjük magunk is, így télen már csak le kell emelni a kamrapolcról, és az igazi finom érett paradicsomokból házilag készült verzió önmagában is sokkal ízletesebb bolti társainál.
Azonban ezt még fokozhatjuk is, ha egy kevés plusz ízt adunk hozzá. Bár sokan esküsznek rá, hogy natúr formában az igazi, és egyáltalán nem igényel semmiféle ízesítést, mégis biztos vagyok benne, hogy ez a változat senkinek nem lesz ellenére.
Fekete bors helyett használhatunk vegyes színes őrölt borsot, esetleg fehér borsot is, bár szerintem fekete borssal a legfinomabb.
Paradicsom ivólé hozzávalói
2,5 dl paradicsomlé
1 tk. cukor (vagy más édesítő)
2 csipet só
késhegynyi őrölt fekete bors
Paradicsom ivólé elkészítése
1. A paradicsomlében alaposan elkeverjük a többi hozzávalót, amíg feloldódnak, és már fogyaszthatjuk is.
Tippek
Ínyencek adhatnak hozzá egy leheletnyi chiliport is.
A paradicsom és a zeller íze is jól harmonizál egymással, ezért kínálhatjuk egy szál zellerzölddel is.