Csokis mikrós bögrés süti pár perc alatt

Csokis mikrós bögrés süti, gyors, kakaós, fűszeres
Csokis mikrós bögrés süti

Ez a csokis mikrós bögrés süti nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Ízlés szerint sokféleképpen variálható, így a csokiimádók valószínűleg sosem fogják megunni. Gyorsabban elkészül, mint amennyi ideig sorban állnánk egy sütiért, és olcsóbb is annál.


A bögrés sütik előnye, hogy akár egy adag sütemény is elkészíthető, ami különösen akkor lehet előnyös, ha valaki egyedül él vagy a család többi tagja bármilyen okból kifolyólag nem fogyaszt édességeket. Ilyenkor teljesen felesleges egy egész tepsi süteményt elkészíteni, amit hosszabb ideig maximum a fagyasztóban tudunk tárolni. A bögrés sütit viszont mindig frissen készíthetjük és fogyaszthatjuk.

Az alapreceptet kiegészíthetjük aszalt gyümölcsökkel, csonthéjasokkal, friss gyümölcsökkel, apróra tördelt csokoládéval, de tálalhatjuk fagylalttal, lekvárral, sodóval, pudinggal, natúr vagy ízesített tejszínhabbal is.
Főleg télen lehet izgalmas, ha őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, esetleg mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítjük. Barna cukorral készítve még különlegesebbé tehetjük.

Ez a mennyiség egy jó nagy (kb. 3 dl) vagy két kisebb bögre süti elkészítéséhez elegendő.

Csokis mikrós bögrés süti hozzávalói

4 ek. liszt
2 ek. cukrozatlan kakaópor
4 ek. cukor (vagy egyéb, süteményekhez is használható édesítő)
1 tojás
1 mk. őrölt fahéj/őrölt szegfűszeg/mézeskalács fűszer (elhagyható)
3 ek. olaj
3 ek. tej
1-2 ek. dióféle, apróra tördelt csokoládé, aszalt gyümölcs, stb. (elhagyható)

Csokis mikrós bögrés süti elkészítése

1.    Egy mikrohullámú sütőben is használható bögrét előkészítünk, majd beletesszük a lisztet, a kakaóport és cukrot, és összekeverjük ezeket. Ha fűszert is teszünk bele, keverjük el ezt is a száraz alapanyagokkal. (A bögrét nem kell kikenni semmilyen zsiradékkal.)

2.    Hozzáadjuk a tojást, ezt is elkeverjük benne, ekkor még nem fog összeállni a tészta. Hozzáadjuk az olajat és a tejet is, majd simára keverjük. Ekkor ízlés szerint hozzáadhatjuk az aszalt gyümölcsöket, dióféléket, apróra tördelt csokoládét, és óvatosan ezeket is beleforgatjuk a tésztába.

3.    Mikrohullámú sütőbe tesszük a bögrét, és nagyjából 2,5-3 percig sütjük magas fokozaton. Ha szépen felemelkedett a tészta és már megszilárdult a teteje, biztosan elkészült a sütemény. A friss sütemény nagyon forró, tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni.

Jó étvágyat!

Mentés

Mentés

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .