A kukoricás kenyér elsőre talán furcsán hangzik, mégis érdemes kipróbálni. Fehér kenyér jellegű, szép sárgás színű kenyeret kapunk végeredményként.
Nagyon jól illik például a chilis babhoz, de szendvicsekhez is finom és különleges.
Kukoricás kenyér hozzávalói
360 g kenyérliszt vagy finomliszt
70 g kukoricadara
240 ml víz
2 ek olívaolaj
1 tk. só
15 ml méz
20 ml tejpor (elhagyható)
7 g szárított élesztő
Kukoricás kenyér elkészítése
1. A gép tartályába öntjük az olajat, majd a vizet. (A program késleltesése esetén hideg, azonnali sütéskor kézmeleg vizet.)
2. Öntsük a tartályba a kétféle lisztet, rá a tejport, majd a tartály egyik sarkába a fele mézet, a szemben lévő sarkába a másik fele mézet, egy újabb sarkába a sót, és végül középre az élesztőt úgy, hogy ne érintkezzen se a mézzel, se a sóval.
3. A gép teljes kiőrlésű (Vollkorn) programjával süssük a kenyeret. Állítsuk be a tésztamennyiséget I-esre, illetve a színt is a kívánt mértékűre. Ha azt szeretnénk, hogy egy későbbi időpontban készüljön el a kenyér (például reggelre), állítsuk be az időzítőt is.
Jó étvágyat!