Bundáskenyér másképp

bundáskenyér másképp

Egyszerű, finom és laktató kedvencünk tocsogó olaj és olajszag nélkül.

Melyik családban ne lenne nagy kedvenc a bundás kenyér például reggelire, vacsorára vagy főzelékekhez? Mindegy, hogy milyen kenyérből készül, a magvas kenyér, a hagyományos fehér kenyér, a paleo kenyér, a teljes kiőrlésű kenyér, a félbarna kenyér vagy bármilyen kenyér tökéletes alap a tojásos finomsághoz.

Háziasszonyok remek maradékmentő ötlete a bundáskenyér, és valóban fel lehet frissíteni a kissé szikkadt kenyeret a tojásos bundával, de azért legyünk őszinték friss kenyérből az igazi.

A tocsogó olaj és az olajszag legjobb és legegyszerűbb ellenszere pedig, ha a bundás kenyeret bő olaj helyett serpenyőben sütjük.

Egyszerű, de nagyszerű recept következik.

Bundáskenyér hozzávalói

  • bármilyen kenyér (akár kissé szikkadt is lehet)
  • tojás (1 tojás egy-két szelet kenyérhez elegendő, a szeletek méretétől és a tojásosság mértékétől is függően)
  • pici olaj vagy más zsiradék
  • teflon vagy más tapadásmentes serpenyő

Bundáskenyér elkészítése

  1. A kenyeret felszeleteljük, ha nem szeletelt. A tojásokat felütjük egy tálba vagy tányérba, sózzuk, esetleg ízlés szerint őrölt borsot vagy más fűszert is adhatunk hozzá, és felverjük villával, hogy szép egyneművé váljon.
  2. Felforrósítjuk a serpenyőt, majd kikenjük egy kevéske zsiradékkal.
  3. A kenyereket beleforgatjuk a felvert tojásba hosszabb vagy rövidebb időre, attól függően, hogy mennyire szeretnénk átitatni a tojással.
  4. A tojásba mártott kenyeret a serpenyőbe tesszük, majd mindkét oldalát aranybarnára sütjük úgy, hogy időnként lenyomogatjuk a kenyérszeleteket, hogy a tojás mindenhol szépen megsüljön.
  5. Még melegen tálaljuk különféle idényzöldségekkel.

Ha tetszett a recept, oszd meg ismerőseiddel is.

Jó étvágyat!