Egyszerű csokis muffin recept

egyszerű csokis muffin recept

Ha egy igazán gyors csokis finomságra vágysz, próbáld ki ezt az egyszerű csokis muffint. Feldobhatod egy kis lekvárral, gyümölcsökkel vagy fagyival, így már egy tökéletes desszertet kínálhatsz szeretteidnek.

Ha nincs sok időd pepecselni, mégis szeretnél valami finom desszertet varázsolni az asztalra, tökéletes választás.

A képen látható muffint egy finom céklalekvárral tettem igazán különlegessé. A cékla és a csokoládé nagyon harmonikus ízpárosítás, mindenképpen érdemes kipróbálni. Kattints ide, és kóstold meg te is ezt a különlegességet.

 

 

Egyszerű csokis muffin hozzávalói

  • 20 dkg finomliszt
  • 2,5 tk. sütőpor
  • 0,5 tk. szódabikarbóna
  • fahéj ízlés szerint (kb. 0,5 tk. vagy kevesebb, de el is hagyható)
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás
  • 13 dkg (barna) cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,8 dl olaj
  • 2,5 dl tej

a sütéshez: zsiradék a forma kikenéséhez vagy sütőpapír vagy muffinpapírok

Egyszerű csokis muffin elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőformát kikenjük valamilyen zsiradékkal (olaj, vaj stb.) vagy használhatunk muffinpapírt, illetve sütőpapírból vágott négyzeteket a forma mélyedéseinek kibéleléséhez. Sütőforma hiányában használjunk készen kapható merevített szélű muffinpapírokat.
  2. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, kakaóport.
  3. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, olajat és a tejet, majd elkeverjük.
  4. A tojásos, tejes keverékhez adjuk a száraz hozzávalókat, majd elkeverjük, amíg nagyjából egynemű tésztát kapunk. Nem kell kikeverni, nem baj, ha kicsit csomós.
  5. A tésztát a formákba adagoljuk, majd kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült muffinokat még további 10 percig pihentetjük.
  6. Tálalhatjuk melegen és hidegen is. Kínálhatunk hozzá lekvárt, vaníliaöntetet, gyümölcsöket, fagylaltot.

Tipp

Ha még csokisabb végeredményt szeretnénk, a száraz hozzávalókhoz adjunk kevés csoki chipset (magyarul csoki csepp néven is találkozhatunk vele). Ez a sütésálló csokoládé plusz csokiélményt visz a süteménybe.

A muffinsütés titkairól itt olvashatsz bővebben.

Jó étvágyat!