Fűszeres tallérok

fűszeres tallérok

Ezek a fűszeres tallérok a sajtos korongok ízesített változatai. Egyszerű és gyors sós aprósütemény, mely minden alkalomra megfelelő választás.

A nyers tészta egy napig eláll a hűtőben, a kész sütemények pár napig biztosan finomak és frissek maradnak, feltéve, ha jól eldugjuk őket, mert egyébként kapósak lesznek. Így aztán, ha jó rejtekhelyünk van számukra, akár előre is dolgozhatunk, ha tudjuk, hogy vendégeket várunk, esetleg vendégségbe vinnénk.

Fűszeres tallérok hozzávalói

20 dkg finomliszt
12 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
1 tk. só
1 tojás sárgája
currypor vagy szárított zöldfűszerek ízlés szerint

tetejére köménymag

Fűszeres tallérok elkészítése

1. Reszeljük le a sajtot reszelővel vagy aprítógépben.

2. Tegyük egy tálba a lisztet, adjuk hozzá a reszelt sajtot, a sót, a tojás sárgáját és a puha vajat vagy margarint, illetve az ízlés szerinti fűszereket.

3. Gyúrjuk egyneművé a tésztát, formázzunk belőle rudat, majd csomagoljuk folpackba, és tegyük a hűtőszekrénybe vagy hideg helyre 30-40 percre.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 -200 fokra (gázsütő 2-3-as fokozat). A tésztarudat vékony pengéjű éles késsel vágjuk kb. 3 milliméteres szeletekre. Az így kapott korongokat fektessük sütőpapírral bélelt sütőlapra, ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal a sütik tetejét. Kb. 15-20 perc alatt süssük meg a sütiket, ha már van egy kis színük, elkészültek.

5. Óvatosan szedjük rácsra az elkészült tallérokat, majd hűtsük ki.

Jó étvágyat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .