Nem az a légies könnyedségű fehér kenyér, de nagyon jó íze van, és másnap is nagyon finom, puha.
Amióta kipróbáltam, ez a kedvenc fehér kenyerem a burgonyás kenyér mellett. Ráadásul kevés hozzávalóból gyorsan össze lehet állítani.
Nem szoktam normál sütőben kenyeret sütni, mert sajnos annyira rossz a hőelosztása, hogy teljesen alkalmatlan erre a célra. Ráadásul mi leginkább reggel eszünk kenyeret, és szeretjük, ha ilyenkor friss, tehát nem is lenne túl sok értelme a nap folyamán sütögetni.
Ebből kifolyólag nem tudom, hogy sütőben hogyan működik ez a recept, de feltételezem, hogy ott is el lehet készíteni a kenyeret, főleg, ha légkeveréses sütőről van szó.
Joghurtos kenyér hozzávalói
500 g finomliszt
150 g joghurt (vagy kefir)
120 ml víz
1 ek. cukor
1,5 ek. só
7 g szárított élesztő
Joghurtos kenyér elkészítése
1. Öntsük a kenyérsütő tartályába a vizet és a joghurtot, adjuk hozzá a lisztet, majd az egyik sarokba szórjuk a sót, a másikba a cukrot, a liszt közepén kialakított kis mélyedésbe pedig az élesztőt úgy, hogy ne érjenek egymáshoz.
2. Állítsuk be a kenyérméretet I-esre, és a fehér kenyér programot használjuk a sütéshez. Állítsuk be az időzítőt, ha szeretnénk, hogy későbbi időpontban készüljön el a kenyér.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.