Kókusztekercstorta

kókusztekercstorta, kókusztekercs torta, sütés nélkül

Ez a kókusztekercstorta a fiam születésnapjára készült. Nagy rajongója a kókusztekercsnek, de egy születésnapra valami különlegesebb dukál. Az ötletet én is az interneten láttam, a kivitelezés viszont a hosszú évek óta használt kókuszgolyó és kókusztekercs receptjeim alapján történt.

A díszítéshez használt kókuszgolyó receptje itt, a kókusztekercs receptje itt található.

 

Kókusztekercstorta hozzávalói

a „tésztához”
1 kg darált keksz
40 dkg (por)cukor
4 dl kávé
4 ek. kakaópor (cukrozatlan)
2 üvegcse rumaroma
6-8 ek. lekvár vagy meggy(befőtt) leve

a krémhez
40 dkg vaj vagy margarin
40 dkg porcukor
1-2 tk. citromlé (ízlés szerint)

a szóráshoz
kókuszreszelék

 

Kókusztekercstorta elkészítése

1. A darált kekszet, a cukrot és a kakaóport egy nagyobb tálba szórjuk, összekeverjük. Hozzáadjuk a kávét, a rumot és a lekvárt vagy meggylevet, majd jól összegyúrjuk. Ha nem állna össze, adjunk hozzá egy kevés vizet vagy további befőttlevet, lekvárt.

2. A krém hozzávalóit alaposan keverjük össze. (Ízlés szerint szórhatunk bele kevés kókuszreszeléket is.)

3. A „tésztából” nyújtsunk vékony lapokat. A legegyszerűbben úgy kapunk szép végeredményt, ha kinyújtunk egy adag tésztát, majd egy kerek tortaformát késsel körberajzolunk, és ennek mentén vágjuk ki a tésztából a kerek tortalapot.

4. Minden tortalapot kenjünk meg krémmel, majd jöhet rá az újabb tortalap és az újabb adag krém.

5. Ne használjunk fel minden hozzávalót, mert a leeső maradékokból készül majd a díszítés. A leeső tésztából gyúrjunk apró (1-2 centis) kókuszgolyókat, illetve készítsünk kisméretű kókusztekercset (kb. 3-4 centi átmérővel). A kis kókusztekercset szeleteljük fel, majd a kókuszgolyókkal együtt rendezzük el a torta tetején, végül szórjuk meg az egészet kókuszreszelékkel.

 

Tippek a kókusztekercstorta díszítéséhez

Díszíthetjük a tortát krémrózsákkal is, ebben az esetben kb. negyedével több krémet készítsünk a receptben írtnál. (Ez különösen lányoknak, hölgyeknek készülő torta esetén lehet ideális díszítési mód.)

A torta legfelső rétege lehet krém, így könnyebb lesz elhelyezni, illetve rögzíteni rajta a tekercseket és a golyókat, de lehet tészta is, így szebben mutat rajta a kókuszreszelék.

Ha van elegendő kimaradt krém, a torta oldalát is bekenhetjük vele.

Ha kevés krém maradt, vékonyan kenjük a torta oldalára, és hintsük meg kókuszreszelékkel.

 

Jó étvágyat!

Mentés

Mentés

Mentés

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .