Kolbászkrém

kolbászkrém

Kolbászból nagyon finom szendvicskrém készíthető, és ebben a formában még talán azok a gyerekek és felnőttek is szívesen megeszik, akik egyébként nem szeretik a kolbász állagát. A hűtőben kallódó, esetleg kiszáradt vagy nem túl jól fűszerezett kolbász is megmenthető, illetve feljavítható a recept segítségével, így nem fogja a szemetesben végezni.

Kolbászkrém hozzávalói

20 dkg kolbász (akár többféle maradék is)
5 dkg margarin vagy vaj, esetleg zsír
1 tk. mustár
kevés só és őrölt bors
negyed fej vöröshagyma
1-2 ek. tejföl

Kolbászkrém elkészítése

1. Aprítógép hiányában vágjuk apróra a hagymát, a kolbászt daráljuk le húsdarálón a hagymával együtt, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük minél krémesebbre. Húsdaráló hiányából próbáljuk nagyon finomra vagdosni, szinte szétkenni a kolbászt (szárazabb kolbász esetén nehezebb dolgunk lesz), majd keverjük jól össze a többi hozzávalóval.

2. Aprítógépben sokkal egyszerűbb az elkészítés. A kolbászt karikázzuk fel, tegyük az aprítóba a hagymát, aprítsuk fel, amennyire lehet, majd adjuk hozzá a kolbászt is, és keverjük minél simábbra. Tegyük az aprítóba a többi hozzávalót is, majd keverjük simára és egyneműre az egészet.

3. Pirítósra, friss kenyérre vagy kiflire, zsemlére kenve is nagyon finom, kínáljunk mellé idényzöldségeket is, de a csemegeuborka és a kovászos uborka is jól illik hozzá.

Jó étvágyat!