Sütés nélkül: gyümölcsös, túrós, joghurtos süti

joghurtos túrós gyümölcsös desszert sütés nélkül

Ez a gyümölcsös, túrós, joghurtos desszert gyorsan elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá. A nyár igazi sztárja, amikor érési sorrendben szinte minden gyümölccsel végigkóstolhatjuk ezt a hűsítő desszertet.

Talán csak a görögdinnye, a szilva és az alma az, ami nem nagyon passzol hozzá, és kétségkívül a piros bogyós gyümölcsökkel a legdekoratívabb.

Ízlés szerint különféle mennyiségű gyümölccsel készülhet. Extra gyümölcsös változatban pürésített gyümölcs is kerülhet a rétegek közé.

Friss gyümölcs hiányában befőttel is elkészíthető, a befőtt levét pedig felhasználhatjuk a piskóta vagy keksz mártogatására, hogy hamarabb megpuhuljanak.

 

joghurtos túrós sárgabarackos süti sütés nélkül
Sárgabarackos változatban

Gyümölcsös, túrós, joghurtos süti hozzávalói

kb. 20-30 dkg idénygyümölcs (vagy befőtt)
0,5 kg túró
0,5 l natúr joghurt
1 citrom vagy lime
5-6 ek. cukor
kb. 20 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz

Gyümölcsös, túrós, joghurtos süti elkészítése

1. A túrót törjük át villával vagy burgonyanyomón, majd adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot és 1 evőkanálnyi citromlevet. A citrom héjából is reszelhetünk a krémbe, majd jól keverjük át az egészet. Szükség és ízlés szerint édesítsük vagy savanyítsuk tovább cukorral, illetve citromlével.

2. A gyümölcsöt tisztítsuk meg, ízlés szerint szeleteljük fel, illetve egy részét pürésíthetjük is. A díszítésként tetejére kerülő és barnulásra hajlamos gyümölcsöket (pl. barack, körte, banán) kenjük meg kevés citromlével és tegyük félre.

3. Egy nagyjából 20 x 30 cm-es tál vagy tepsi aljára tegyünk egy réteg piskótát vagy kekszet, erre egy réteg krémet, majd gyümölcsöt és/vagy gyümölcspürét, majd ismét egy réteg piskótát vagy kekszet, és egy újabb réteg krémet, majd a tetejét díszítsük a félretett gyümölcsökkel. (Ha befőttel készítjük, a befőtt levével meglocsolhatjuk a piskótát vagy kekszet, hogy hamarabb megpuhuljon.)

4. Tegyük hűtőbe egy éjszakára, ennyi idő alatt megpuhul a piskóta is, a keksz is.

5. Kockákra vágva kínáljuk. Továbbdíszíthetjük gyümölcsökkel, vagy nyáron adhatunk mellé egy gombóc fagylaltot is.

Jó étvágyat!