Szezámmagos csirkemell

szezámmagos csirkemell, szezámmagos rántott hús

A szezámmagos csirkemell kicsik és nagyok kedvence, egyszerűen elkészíthető, mutatós étel, és a rossz evő gyerekek is imádni fogják. Egyszerűen tökéletes fogás.

Az egyszerű rántott húsból is fejedelminek tűnő étket varázsolhatunk egy pici trükk segítségével. Ezt a pici trükköt pedig úgy hívják, hogy szezámmag. Ez a valóban pici mag nagyon jól mutat a panírban, és izgalmas ünnepi fogássá emeli az egyszerű rántott húst.

Csirkemellen kívül bármilyen rántott húsnak alkalmas húsfélét elkészíthetünk ilyen módon a sertés karajtól a csirkeszárnyig.

Szezámmagos csirkemell hozzávalói

kb. 60 dkg csirkemell (vagy más húsféle)
2-3 tojás
kb. 20 dkg liszt
kb. 20 dkg zsemlemorzsa
3-4 ek. szezámmag

olaj a sütéshez

Szezámmagos csirkemell elkészítése

1. A csirkemellet vágjuk szeletekre vagy csíkokra, sózzuk be.

2. A tojást üssük egy tányérba vagy panírozótálba, adjunk hozzá sót, és verjük fel alaposan egy villa segítségével.

3. A lisztet tegyük egy másik tányérba vagy tálba, a zsemlemorzsát pedig egy harmadikba. A zsemlemorzsához adjuk a szezámmag jó kétharmadát, és jól elkeverjük. (Panírozáskor a szezámmag gyorsabban fogy majd, mint a zsemlemorzsa, ezért a maradék szezámmagot célszerűbb a panírozás kétharmada környékén hozzáadni a zsemlemorzsához.)

4. A panírozást végezzük el a szokásos módon. A hússzeleteket először a lisztbe, majd a jól felvert tojásba, végül a szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsás réteget jól nyomkodjuk rá a húsra, majd tegyük a szeleteket egy tálcára úgy, hogy ne fedjék egymást, és ne is nagyon érjenek egymáshoz.

5. Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd tegyünk bele annyi húst, amennyi kényelmesen elfér benne. A sütést magasabb hőmérsékleten kezdjük, majd vegyük kicsit lejjebb a hőforrást, és közepes tűzön süssük a húsok mindkét oldalát aranybarnára.

6. Tálaljuk a hússzeleteket tetszés szerinti körettel. Nagyon jól illik hozzá például a burgonyapüré és/vagy valamilyen friss saláta.

Maradékmentés

A panírozáskor esetlegesen visszamaradt tojásból, lisztből és zsemlemorzsából pampuskát készíthetünk.

Jó étvágyat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .