Zöldfűszeres csirkemell

zöldfűszeres csirkemell

A szupergyors csirkemelles receptjeim sorát gazdagítja a zöldfűszeres csirkemell.

A felhasznált zöldfűszerek lehetnek frissek és szárítottak is. Itt kivételesen nem érvényesül a kevesebb több elve, minél többféle fűszert válogatunk össze, annál érdekesebb ízhatást tudunk elérni.

A sokféle ízből egyik sem fog előtolakodni, de együtt egy egészen különleges elegyet fognak alkotni. Felhasználhatunk mindent, amit a fűszerpolcon vagy a konyhaablakban találunk: például majoránnát, szurokfüvet, kakukkfüvet, bazsalikomot, tárkonyt, rozmaringot, borsikafüvet, zsályát, snidlinget.

Zöldfűszeres csirkemell hozzávalói

kb. 50 dkg csirkemell
friss vagy szárított zöldfűszerek vegyesen és ízlés szerint
olaj vagy más zsiradék

Zöldfűszeres csirkemell elkészítése

1. A csirkemellet szeleteljük fel, és sózzuk meg.

2. Forrósítsunk kevés olajat vagy más zsiradékot egy serpenyőben, fektessük bele a csirkemelleket. Mindkét oldalukat süssük fehéredésig, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és fedő alatt pároljuk puhára.

3. Ha megpuhultak a hússzeletek, fedő nélkül süssük készre. Várjuk meg, amíg elpárolog az összes víz a húsok alól, és ízlés szerinte egy kissé meg is piríthatjuk a húsokat, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda, és ne száradjon ki.

4. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, jól illik hozzá a rizs, a bulgur a különféle burgonyás köretek és valamilyen friss vegyes saláta is.

Tipp

Elkészíthető szeletelt pulykamellből vagy pulykacombból is. A csirkecomb is kaphat ilyen fűszerezést, ám ebben az esetben inkább a bőre alá „töltöm” a fűszereket, és a sütőben sütöm serpenyő helyett.

Jó étvágyat!