Bodzaszelet, különleges desszert

Bodzaszelet, bodzás süti, bodzás szelet
Bodzaszelet

Ha már elkészült az idei bodzaszörp vagy a kamrapolcon sorakoznak a télire eltett bodzaszörpös üvegek, itt az ideje a kellemes innivalón kívül másra is felhasználni. A bodzaszelet hűsítő, frissítő, könnyű nyári desszert, mely természetesen sütés nélkül készül.

Bodzaszelet hozzávalók

1 csomag háztartási keksz
1,1 liter tej
2 zacskó vaníliás ízű főzős pudingpor
6 ek. kristálycukor
1 tk. vaníliás cukor
1 csomag színtelen tortazselé (kb. 12 g)
2,5 dl tömény bodzaszörp (vagy amennyi folyadék a tortazseléhez szükséges)

Bodzaszelet elkészítés

1.    Kb. 1 liter tejet felteszünk forrni. A pudingporokat elkeverjük a kristálycukorral, majd csomómentesre keverjük a maradék kb. 1 dl tejjel.

2.    Ha felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos, cukros, tejes keveréket, s folytonos keverés mellett újraforraljuk, amíg besűrűsödik. (Ezt a műveletet célszerű habverővel végezni, de egy fakanál is megteszi.) Hagyjuk még néhányat bugyogni, majd vegyük le a tűzről.

3.    Egy szögletes tál alját rakjuk ki kekszek felével. (Ha kisebb alapterületű, de magasabb edényt használunk, ennek megfelelően végezzük majd a rétegezést.) Ha nem fedik a kekszek a tál alját, törjünk le kisebb darabokat, ezekkel töltsük ki a helyet. Szórjuk meg egy kevés vaníliás cukorral a kekszeket, kb. annyira, mintha enyhén megsóznánk valamit.

4.    Öntsük a puding felét az első réteg kekszre, majd rakjuk ki a puding tetejét a maradék kekszekkel. Ezt az újabb kekszes réteget ismét szórjuk meg finoman vaníliás cukorral, majd öntsük rá a maradék pudingot.

5.    A tortazselét keverjük el a bodzaszörppel csomómentesre, forraljuk egy rövid ideig, majd vonjuk be vele a felső pudingréteget.

6.    Hűvös helyen hagyjuk állni legalább 3 órát, ennyi idő alatt kihűl, jól szeletelhetővé válik, és a kekszek is megpuhulnak.

7.    Tálalás előtt díszítsük bodzavirággal, illetve gyümölcsökkel.

Tipp
Télen vagy hűvösebb nyári napokon piskótát is süthetünk, ezt kenjük meg a pudinggal, majd vonjuk be a zselével. Sőt kerek formába is tehetjük, így bodzatortává alakul.

Jó étvágyat!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .