Egyszerű pohárkrém

egyszerű pohárkrém

Egy finom és mutatós pohárkrémmel a legegyszerűbb étkezést is könnyedén feldobhatjuk. Rengeteg ízkombinációban készülhet, sokféleképpen díszíthetjük, gazdagíthatjuk, és mindenki imádja.

Ez a pohárkrém attól nagyon egyszerű, hiszen alig kapott valami díszítést, a színes rétegek viszik a prímet. Talán macerásnak tűnik háromféle krémet főzni, de pudingporból egyáltalán nem az. Az egyik réteget akár ki is cserélhetjük friss gyümölccsel, lekvárral, olvasztott csokoládéval vagy tejszínhabbal, így máris egy krémmel kevesebbet kell elkészíteni.

Egy szépen feldíszített pohárkrém ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét. Könnyen előkészíthető, ezért ideális desszert, ha bonyolultabb menüsort készítünk.

Pohárkrém díszítése

A pohárkrémet díszíthetjük friss gyümölccsel, gyümölcsmártással, lekvárral, reszelt csokoládéval, kókuszreszelékkel, aszalt gyümölcsökkel, tejszínhabbal, csokiöntettel, csokoládékrémmel (tejszínnel összeolvaszott csokoládéval). Gazdagabbá és mutatósabbá tehetjük kekszmorzsával, babapiskótával, granolával.

A pohárkrém hálás desszert, akár előző nap is elkészíthetjük. A díszítést azonban inkább hagyjuk a tálalás előtti percekre, különösen, ha friss gyümölcsöket és tejszínhabot használunk. A kekszmorzsa, babapiskóta és granola a krémből magába szívja a nedvességet. Ezek használatakor az előkészített hozzávalókat érdemes közvetlenül tálalás előtt rétegezni.

Egyszerű pohárkrém hozzávalói

  • fél csomag csokoládé ízű főzős pudingpor
  • fél csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • fél csomag eper/puncs/málna ízű főzős pudingpor
  • 3 x 2 ek. cukor
  • 3 x 2,5 dl tej
  • reszelt csokoládé (vagy ízlés szerint a fentiek közül bármi) a díszítéshez

Egyszerű pohárkrém elkészítése

  1. A pudingporokat ízenként egy-egy tálkába tesszük, mindegyiket elkeverjük 2 ek. cukorral, mindegyikhez hozzáöntünk fél deciliter tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. Három kisebb lábosban a maradék háromszor két deciliter tejet felforraljuk. Lehetőleg pár perc különbséggel tegyük fel a három lábost a hőforrásra, hogy ne egyszerre kelljen két kézzel három pudingot kevergetni.
  3. A felforrt tejhez adjuk a cukros, tejes pudingport, és kevergetve besűrítjük. Így járunk el mindhárom ízzel külön-külön.
  4. A pudingokat kihűtjük, közben többször jól átkeverjük, hogy krémes maradjon.
  5. Négy pohárba adagoljuk a pudingrétegeket (igyekezve igazságosan elosztani), és a tetejüket megszórjuk csokireszelékkel vagy ízlés szerint egyéb módon díszítjük.

Jó étvágyat!