Hagymás kenyér kenyérsütőgépben

hagymás kenyér

Aki szereti a sült hagymát, nem fog csalódni ebben a hagymás kenyérben sem. A kenyérsütőnek hála reggel frissen illatozva várhatja a reggelihez gyülekező családtagokat.

Mivel mi mostanában teljes lisztekkel sütjük a kenyereket, és a rozsos kenyér lett az egyik kedvencünk, így ezt szoktam hagymával változatosabbá tenni, de igazából bármelyik kenyérhez hozzáadható. Végeredményül egy olyan ízes kenyeret kapunk, amit akár önmagában, mindenféle rávaló nélkül is öröm elfogyasztani.

A hagymát süthetjük otthon is, vagy a bolti sült hagyma is teljesen megfelel a célnak. Fontos, hogy bármilyen alapreceptet választunk is, ha jó ropogós sült hagymát használunk, mint amilyen a bolti is, 10 milliliterrel növeljük meg az alapreceptben írt víz mennyiségét.

Hagymás kenyér hozzávalói

340 g kenyérliszt (vagy finomliszt)
90 g rozsliszt
250 ml víz
30 ml olívaolaj
15 ml só
20 ml (barna) cukor
6 g szárított élesztő
3 ek. sült (dinsztelt) hagyma (vagy lyoni hagyma)

Hagymás kenyér elkészítése

1. A tartály aljába tesszük az olajat, a vizet, majd a kétféle lisztet. Az egyik sarokba a sót, a másikba a cukrot, és középre az élesztőt úgy, hogy ez a három ne érjen egymáshoz. Szórjuk a hozzávalók tetejére a sült hagymát is.

2. Állítsuk be a kenyérsütő teljes kiőrlésű kenyér programját, a színt és az I-es mennyiséget, és már indíthatjuk is a programot. Ha azt szeretnénk, hogy később készüljön el a kenyér, állítsuk be az időzítőt is.

Jó étvágyat!