Az illatos-omlós csirke a kínai büfék nagy sztárja. Talán a legkevésbé távol-keleti jellegű étel a kínálatban, de ettől még isteni. Aki szereti a rántott húst, ezt egyenesen imádni fogja.
A háziasszonyok kedvence is lehet, mert nagyon jól előkészíthető és nagyon gyorsan tálalható étel. Mindent előkészíthetünk hozzá reggel vagy akár előző este (amikor időnk jobban engedi), később már csak a kisütéssel lesz dolgunk, ami a kisebb húsdarabok miatt sokkal gyorsabb művelet, mint például a rántott hús esetében. (Ha köretként salátát vagy kínai büfés tésztát választunk, ezek is elkészíthetők korábban, a tésztát tálalás előtt egyszerűen csak fel kell melegíteni.)
Illatos-omlós csirke hozzávalói
60-70 dkg csirkemellfilé
a páchoz:
0,5 dl olaj
3-4 gerezd fokhagyma
só
a bundához:
3 tojásfehérje
0,5 zacskó sütőpor
2 ek. étkezési keményítő
só
bors
a sütéshez:
olaj
Illatos-omlós csirke elkészítése
1. A csirkehúst vágjuk vékony kis szeletkékre vagy csíkokra.
2. A páchoz a megtisztított fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón vagy vágjuk apró kockákra, keverjük el az olajjal, adjunk hozzá egy kevés sót. A húsdarabkákat tegyük a pácba, jól keverjük át, hogy mindenhol érje a pác a húsokat. Legalább fél órán keresztül, de akár egész éjszakán át is pácolódhatnak a húsok, időnként keverhetünk is rajta egyet.
3. A bundához verjük fel a tojásfehérjét (nem kell belőle fehér habot verni, elég, ha kicsit elkezd habosodni a teteje, mint amikor a rántott hús panírozásához verjük fel a tojást). Adjuk hozzá a keményítőt, a sütőport, egy kevés sót és pici borsot. Jó alaposan keverjük el egy habverő segítségével, hogy sima legyen. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
4. Forrósítsuk fel az olajat.
5. A bepácolt húsról picit csepegtessük le az olajat, és tegyük az összes húst a jól átkevert tojásfehérjés masszába. Keverjük össze a húst a masszával, hogy mindegyik húst bevonhassa a massza.
6. A masszába alaposan beforgatott húsokat egyenként dobjuk a forró olajba, és süssük készre a húsokat.
Tálalhatjuk rizzsel, kínai büfés tésztával, de friss kevert salátával is nagyon finom.
Maradékmentés
Ha kínai büfés tésztával tálaljuk, a visszamaradó olajos-fokhagymás páclevet felhasználhatjuk a tésztához szükséges zöldségek pirításához.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.