A körözött paprikába töltve a hagyományos körözött elegánsabban tálalt változata. Akár hidegtálakon is helyet kaphat, de kerülhet piknikkosárba, tálalhatjuk reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy hideg vacsoraként is.
A körözöttről bővebben is írtam már. Elkészíthető hagyományos módon villával összedogozva és aprítógépben is, amitől selymesebb, krémesebb állagot nyer akár vaj vagy margarin hozzáadása nélkül is.
Körözött paprikába töltve hozzávalói
25 dkg túró (juh, gomolya, tehén) vagy orda
2 dkg puha vaj vagy margarin (ha villával dolgozzuk össze, legalább 5-8 dkg vaj szükséges)
1 tk. só
1-2 tk. pirospaprika
0,5 tk. őrölt köménymag
0,5 fej vöröshagyma
4-5 db tv-paprika
Körözött paprikába töltve elkészítése aprítógépben
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a felét négy- vagy hatfelé vágjuk.
2. A vöröshagymát az aprítógépbe tesszük, és összeaprítjuk. Hozzáadjuk a túrót vagy ordát, a 2 dkg vajat (ebből a változatból akár ki is hagyhatjuk), a fűszereket, majd alaposan összekeverjük, amíg sima, egynemű krémet kapunk.
3. A paprikákat vágjuk félbe, távolítsuk el a magházukat és az erüket, majd töltsük meg a paprikákat az elkészült körözöttel.
Körözött paprikába töltve elkészítése villával összedolgozva
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és a felét apró kockákra vágjuk.
2. Egy tálba tesszük a hagymát, hozzáadjuk a túrót vagy ordát, a puha vajat és a fűszereket, majd villával nyomkodva, keverve egyneművé dolgozzuk.
4. A paprikákat vágjuk félbe, távolítsuk el a magházukat és az erüket, majd töltsük meg a paprikákat az elkészült körözöttel.
Kiflire, kenyérre kenhetjük, idényzöldségekkel kínáljuk, hidegtálra vagy piknikkosárba is tehetjük.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.