A pezsgőkrémes tortával igazi szilveszteri hangulatot teremthetsz. Születésnapi tortának is különleges választás, vagy bármikor elbűvölheted vele a legkedvesebb vendégeidet.
Pezsgőkrémes torta hozzávalói
a piskótához
- 6 tojás
- 6 ek. liszt
- 6 ek. cukor
- fél csomag sütőpor
a krémhez
- 2 dl habtejszín
- 3 dl pezsgő
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 1 tk. étkezési keményítő
- 3 ek. cukor
a díszítéshez
aranyszínű és/vagy fehér színű szórócukor vagy
reszelt fehér csokoládé vagy
szőlőszemek
Pezsgőkrémes torta elkészítése
- A piskóta sütéséhez előmelegítjük a sütőt 3. fokozatra (190 fok).
- Amíg melegszik a sütő, előkészítjük a piskótát. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját krémesre keverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral. A cukros tojássárgájához adjuk kanalanként a lisztet és kemény tojásfehérjét. Óvatosan laza, krémes, egynemű masszává keverjük, majd sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. 20 percig sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
- Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A pudingport és az étkezési keményítőt elkeverjük a cukorral és kb. egy deci tejszínnel. A többi tejszínt és a pezsgőt lábosba öntjük, és felmelegítjük. Ha jól felforrósodott a tejszínes pezsgő, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folytonos keverés mellett besűrítjük a krémet.
- A krémet gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát két lapra vágjuk. A krém felét rásimítjuk az alsó tortalapra, majd rátesszük a másik tortalapot is, és az egészet bevonjuk a krémmel, végül ízlés szerint díszítjük.
Tipp
Korábban felbontott, de el nem fogyasztott pezsgőből is készülhet. Minél tovább áll a pezsgő, annál aszúsabb íze lesz, így végül inkább borkrémes tortát kapunk végeredményként, ha sokáig várunk a felbontott pezsgő felhasználásával.
Jó étvágyat!