Tejszínes-majoránnás csirkemell

tejszínes-majoránnás csirkemell

A tejszínes-majoránnás csirkemell nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, akár gyors vacsora is lehet egy fárasztó nap után.

Valójában az amszterdami csirkés-sonkás metéltet gondoltam újra, amikor először elkészítettem ezt az ételt. Nagy nyári hőség volt, semmi kedvem nem volt bekapcsolni a sütőt, pont elég meleg volt a lakásban anélkül is, így aztán egy könnyű kis fogást sikerült összehoznom.

Ha van otthon sonka, azzal is gazdagíthatjuk, de nélküle is finom. A recept talán legnagyobb furcsasága, hogy nincs benne fokhagyma és hagyma. Mivel ezek tisztítását és aprítását megússzuk, ennyivel is gyorsabban, elkészül, mindamellett aki szeretne, minden további nélkül tehet bele ezekből is, ártani biztosan nem fog az ételnek.

Nálam mindig van itthon főzőtejszín, de ez nyilván nincs mindenhol így. Ha éppen csak tejföl van otthon, semmi gond, azzal is finom lesz a végeredmény.

Ez az étel könnyen variálható, ha majoránna helyett más zöldfűszerekkel, például bazsalikommal, rozmaringgal, kakukkfűvel vagy akár ezek keverékével készítjük el. Ha több időnk van a főzésre, burgonyakrokettet is kínálhatunk hozzá.

Tejszínes-majoránnás csirkemell hozzávalói

0,5 kg csirkemell
2-3 teáskanál morzsolt majoránna
2-3 dl sűrű főzőtejszín
só, őrölt bors
10 dkg sonka (elhagyható)
1-2 ek. olaj

tészta vagy rizs körítésnek

Tejszínes-majoránnás csirkemell elkészítése

1. Elsőként a köretet érdemes előkészíteni, így nagyjából egyszerre készül majd el a hússal, s főzés után akár rögtön tálalhatunk is.

2. A csirkemellet ízlés szerint vágjuk szeletekre vagy csíkokra.

3. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, adjuk hozzá a sonkát, kissé süssük meg, majd adjuk hozzá a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, és süssük fehéredésig. Ekkor szórjuk meg majoránnával, adjunk hozzá egy pici vizet, és fedő alatt pároljuk puhára.

4. Adjuk hozzá a tejszínt, kicsit forraljuk át az egészet, kóstoljuk meg, ha szükséges, kicsit ízesítsük utána, s ha elkészült a köret, már tálalhatunk is. (Ha azt szeretnénk, hogy több szósz legyen a csirkén, adjunk hozzá több tejszínt, vagy keverjünk el egy evőkanálnyi étkezési keményítőt nagyjából fél-egy deci vízzel, és adjuk a szószhoz, majd forraljuk fel.)

Jó étvágyat!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .