A Worcestershire-szószos csirke mutatós, különleges, mégis gyorsan elkészíthető étel, ezért remek választás, ha gyorsan elkészülő és gyorsan tálalható ételre van szükségünk, de akár vendégváró fogásként is megállja a helyét.
Amíg pácolódik a hús, elkészíthetjük a köretet, hiszen a hús kisütése nem vesz sok időt igénybe. Akár már előző este is előkészíthetjük és bepácolhatjuk a húst, ezzel további időt spórolunk, főként ha a köretet is előkészítjük, például előre meghámozzuk a burgonyát, amit ebben az esetben ne felejtsünk el hideg vízbe áztatva a hűtőbe tenni a felhasználásig.
Köretként jól illik hozzá bármilyen sült burgonya, burgonyapüré vagy rizs. Salátát is kínálhatunk mellé.
Grillen is készülhet, ám ebben az esetben a tekercseket érdemesebb egyben megsütni, majd sütés után felszeletelni.
Worcestershire-szószos csirke hozzávalói
2 csirkemell
2-3 ek. Worcestershire szósz
2 piros húsú paprika
só, bors
chilipor (elhagyható)
olaj a sütéshez
Worcestershire-szószos csirke elkészítése
1. A fél csirkemelleket a hosszabbik oldaluk felől félbevágjuk, de nem teljesen, és kétfelé nyitjuk, mint egy könyvet, így szép nagy szeleteket kapunk. Ezeket a szeleteket jól kiklopfoljuk, minél vékonyabbra. Az így kapott szép nagy szeleteket meglocsoljuk Worcestershire szósszal, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk kevés chiliporral, és állni hagyjuk legalább fél órát (vagy hűtőszekrényben akár egy éjszakát is).
2. Közben a piros húsú paprikát megmossuk, a magházát eltávolítjuk, a húsát pedig apró kockákra vágjuk.
3. A csirkemelleket egyenként kiterítjük, megszórjuk a paprikakockákkal (próbáljuk igazságosan elosztani a paprikát a szeletek között), és feltekerjük. Amennyiben serpenyőben sütjük, a tekercseket szeleteljük fel kb. 1,5-2 centis szeletekre. Ha grillen sütjük, tűzzük össze a tekercseket hústűvel vagy fogvájóval, hogy ne essenek szét.
4. Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd tegyük bele a tekercseket, és locsoljuk meg az esetlegesen a pácolásból visszamaradt Worcestershire szósszal, illetve a szeleteléskor esetlegesen kipotyogott paprikakockákat nyomkodjuk a tekercsekbe. Süssünk meg mindkét oldalukon, ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet, és rövid időre tegyünk rá fedőt, nehogy a hús belseje nyers maradjon. Ha grillen sütjük, kenjük meg olajjal a tekercsek külsejét, és süssük meg a grillrácson, majd távolítsuk el a hústűket vagy a fogvájókat, és szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
Leave a Reply
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.