Rozsos burgonyás kenyér kenyérsütőgépben

rozsos burgonyás kenyér

Ez a finom rozsos burgonyás kenyér kenyérsütőgépben készül. Minden kenyérsütős receptnél leírom, hogy nem szoktam normál sütőben kenyeret sütni, ezért nem tudom biztosan állítani, hogy sütőben sütéshez is megfelelő a recept. Mindamellett nem hiszem, hogy ehetetlen végeredményt adna.

Mostanában teljesen odavagyok a barna kenyerekért. Sokkal jobb az ízük, a némileg tömörebb állaguk pedig egyáltalán nem zavar, ráadásul kevesebb kenyérrel is jóllakom. (Bár annyira finomak, hogy valódi kihívás normális mederben tartani a fogyasztás mennyiségét.)

Egyébként mindig is szerettem a különleges kenyereket, amelyek önmagukban is annyira finomak, hogy akár minden nélkül is szívesen megeszi az ember. Ez a kenyér pedig pont ilyen. Ráadásul két nagy kedvencem, a joghurtos kenyér és a burgonyás kenyér ötvözete, némileg egészségesebb formában.

Rozsos burgonyás kenyér hozzávalói

2 ek. (oliva)olaj
160 ml víz
175 ml kefir vagy joghurt
390 g kenyérliszt vagy finomliszt
190 g rozsliszt
3 ek. burgonyapehely
1,5 tk. só
1 tk. cukor
7 g szárított élesztő

Rozsos burgonyás kenyér elkészítése

1. A kenyérsütőgép tartályába öntjük az olajat, a vizet és a kefirt vagy joghurtot. Ezek tetejére szórjuk a kétféle lisztet és a burgonyapelyhet.

2. A tartály egyik sarkába öntjük a sót, a szemköztes sarkába a cukrot, majd a liszt közepébe vájunk egy mélyedést, amelyikbe az élesztőt szórjuk. (Ha későbbi időpontra időzítjük a kenyérsütést, mindenképpen úgy helyezzük el a sót, a cukrot és az élesztőt, hogy ne érjenek egymáshoz.)

3. A kenyérsütő I-es kenyérméretét állítsuk be, a sütést normál programon végezzük. Ha szeretnénk, hogy későbbi időpontban készüljön el a kenyér, állítsuk be az időzítőt.

Jó étvágyat!

 

[mpprecipe-recipe:40]

Be the first to comment

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .